logo

De Bartelshoeve

Witblauwkoeien in een stal
Bart met koeien

Eigen hoeve op een steenworp van Oosteeklo

Bart en Els weten van aanpakken en dat uit zich in de rijke geschiedenis van de slagerij. Ze besloten niet alleen een slagerij op te richten, maar die ook uit te breiden met een eigen hoeve op een steenworp van Oosteeklo, in de Brugstraat richting Assenede.

Opening eigen slagerij
Verhuizing naar nieuwe locatie
Volledig vernieuwde winkel
Aankoop hoeve & geleidelijke verbouwing
Aankoop eerste koeien
1996
1999
2012
2017
2018

Belgische witblauwkoeien van de Bartelshoeve

Op de Bartelshoeve kweken we Belgische witblauwkoeien. Aan dat runderras houden we sappig en mals vlees over, mede dankzij de lokaal verbouwde maïs en grassoorten die we hun voederen.

Zo houden we bovendien onze ecologische voetafdruk klein. Verder verwerken we granen en stro in het krachtvoeder dat de koeien van ons krijgen.

Witblauwkoe
Belgische witblauwkoe

De smaak van sappig en mals vlees proeven?

Bekijk ons assortiment budgetcolli’s met vlees van onze eigen kudde!

Koestallen
Verzorgde koeien

Goed verzorgde koeien & kalfjes

Arsène De Causmaecker, onze trouwe rechterhand op de hoeve, verzorgt onze dieren goed. Onze koeien kalven pas vanaf ze twee jaar oud zijn en maximaal twee à drie keer. Daarna worden ze slachtrijp opgekweekt. De vrouwelijke kalfjes die bij ons geboren worden, blijven op onze hoeve; nieuwe stieren verkopen we.

Rechtstreeks van het slachthuis naar ons atelier

De koeien die naar het slachthuis gaan, worden daarna in ons atelier bewerkt. Als we meer rundvlees nodig hebben om aan de vraag van onze klanten te voldoen, gaan we persoonlijk bij kwekers in de buurt nieuwe dieren selecteren.

Meer weten over onze runderen en hoe we het vlees dat u bestelt verwerken? Twijfel dan niet om ons te contacteren. Wij staan u met plezier te woord.

Vlees van een koe
Koevlees bereiden

Open op 1 en 11 november

Op woensdag 1 november en zaterdag 11 november is onze slagerij van 07.30 uur tot 12.30 uur geopend.

Vlees in promotie